Fundació Esportsalus

Treballem per a la millora de la qualitat de vida de les persones

| Advertiment Legal | Mapa Web | Notícies | Inici |
Diumenge, 24 Setembre 2023
Programa "DE MARXA ... FENT ESPORT" Imprimeix
Programes i Activitats d'INTERVENCIÓ EN NENS, JOVE

 

La iniciativa De Marxa...Fent Esport! forma part d’un programa per a la prevenció dels hàbits tòxics i la promoció d’alternatives d’oci saludable anomenat De Marxa Sense Entrebancs, propietat de l’ASPB (amb el finançament del Plan Nacional sobre Drogas) i amb el suport de l’Institut Barcelona Esports de l’Ajuntament de Barcelona.

La Fundació Esportsalus, per encàrrec de l’ASPB, va dissenyar el programa i actua com a gestora i coordinadora de la seva implementació.


L’objectiu principal d’aquest programa és oferir als joves escolars de 4rt d’ESO (final de l’etapa d’escolarització obligatòria) que viuen en zones de Barcelona identificades de risc, l’oportunitat d’integrar la pràctica esportiva dins el seu temps de lleure com a alternativa d’oci i promoció d’estils de vida saludables. Es pretèn donar a conèixer activitats fisicoesportives lúdiques i higièniques que no s’acostumen a treballar des del currículum de l’Educació Física escolar tradicional i que poden actuar com a elements de prevenció de conductes de risc, en particular de consum drogues.

El programa s’organitza en dues fases. En la primera es convida als grups de 4t d’ESO dels centres docents propers a una instal·lació esportiva municipal a passar un matí a la instal·lació practicant activitats dirigides i participant d’una xerrada interactiva de prevenció de consum de drogues i promoció d’oci saludable i difusió dels beneficis de l’esport.

 

 

En una segona fase, tots els alumnes que voluntàriament ho volen s’inscriuen en un programa esportiu extraescolar de dues sessions a la setmana. Per tal que les intervencions siguin plenament preventives, els monitors que les imparteixen reben una formació per part dels professionals de Fundació Esportsalus en matèria de com fer prevenció de conductes de risc a través de la pràctica esportiva.

 

 

Un cop finalitzada aquesta segona fase, les instal·lacions ofereixen matrícula gratuïta i un programa de continuïtat de les activitats a un preu reduït fins a complir els 18 anys.

Més informació i reserva del curs:

Albert Soldevilla, responsable del programa a Fundació Esportsalus.

  • E-mail: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la
  • Telf: 93 417 85 00

 Un programa propietat de:

 

Amb el suport de:
 

Fitxers i adreces relacionades:

• Presentació de resultats del programa pilot